Straatartiest en bellenblazer Rob Waterbende is donderdag in de Eindhovense binnenstad aangehouden omdat de zeepresten van zijn bellenblaasact een gevaarlijke situatie zouden opleveren. Ook weigerde hij zijn legitimatiebewijs te laten zien. De straatartiest streamde zijn aanhouding live op Facebook.

“Dit is mijn leven. Ik leef hier al acht jaar van. Ik maak al jaren duizenden mensen blij met bubbels”, zei Waterbende tegen een van de boa’s. Vervolgens weigerde hij een legitimatiebewijs te laten zien, omdat hij die naar eigen zeggen niet bij zich had.

“Ik word gearresteerd voor bellenblazen!”, riep hij vervolgens veelvuldig. Daarna ging hij verder met bellenblazen en het schoonmaken van het 18 Septemberplein in de binnenstad. Nadat de politie kwam, moest Waterbende mee naar het bureau.

De gemeente Eindhoven laat in een reactie weten dat bellenblazen ‘in principe mag’, maar dat de boa’s in gesprek gingen met de man om ‘verder gevaar te voorkomen’.

Volgens een van de boa’s waren er donderdag kinderen uitgegleden en verontreinigde de man de bodem, zo valt te horen op de livestream. De gemeente kan echter niet bevestigen of er daadwerkelijk kinderen zijn gevallen door de zeepresten, maar zegt wel dat de boa’s de situatie altijd zullen komen beoordelen wanneer ze ‘signalen krijgen dat er mensen uitglijden en vallen’.

60.000 views
De livestream is in een dag tijd meer dan zestigduizend keer bekeken en honderden keren geliked en gedeeld. Waterbende zou een boete van 200 euro hebben gekregen, maar die weigert hij te betalen, zo schrijft hij op Facebook.

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *