Boze boeren zijn zaterdagavond bijeengekomen bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Er zijn ongeveer zestig trekkers aanwezig bij de spontane actie en meer boeren zijn onderweg.

De boeren zijn met hun trekkers het terrein van het distributiecentrum van de supermarktketen opgereden.

Daar is inmiddels ook de politie aanwezig.

Farmers Defence Force
Het gaat met name om boeren die zijn aangesloten bij de actiegroep Farmers Defence Force. Het protest begon met ongeveer veertig trekkers maar in kleine groepjes komen er steeds meer demonstranten bij.

Onder de boeren gaan geruchten dat ook de ME onderweg is. Een woordvoerder van de politie wil hier niet op ingaan. “We gaan er vanuit dat de boeren nu een platform hebben en daarna vanzelf weer weggaan. Maar details over politie-inzet geven we niet.”

Friteskar
De sfeer is gemoedelijk, de boeren drinken koffie en praten met elkaar. De actievoerders hebben zelfs een speciale friteskar aan laten rukken, die rond halfelf aankwam.

“Als de boeren na hun maaltijd weer weggaan, zullen we ze begeleiden om te zorgen dat het veilig gaat”, zegt de officier van dienst van de politie die ter plaatse is.

Terrein afgegrendeld
Het personeel van Jumbo lijkt het terrein niet te kunnen verlaten. Bij de supermarktketen was niemand bereikbaar voor een reactie.

Vrijdag voerden boze boeren ook al actie. Ze blokkeerden toen de snelweg bij Liempd.

Zaterdag overdag blokkeerden boeren het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle. De boeren protesteren tegen de maatregelen van de overheid om de stikstofuitstoot te reduceren.

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *