De politie heeft dinsdagochtend twee jongens van 15 en 16 aangehouden omdat ze verdacht worden van gewelddadige berovingen in Eindhoven. Het gaat om drie straatroven in juli 2019, die binnen een uur tijd werden gepleegd door vier jonge daders. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In de nacht van zondag 28 juli op maandag 29 juli 2019 werden er binnen het uur drie berovingen gepleegd. Vier jongens op de fiets beroofden mensen van hun telefoons en andere spullen. In alle gevallen trapten ze de slachtoffers van de fiets af. Ook zetten ze de fietsen van de slachtoffers op slot en pakten ze de sleutels af, zodat de slachtoffers er niet snel vandoor konden.

De eerste straatroof was rond halftwaalf bij de Karpendonkse Plas. Een jonge maaltijdbezorger werd door de daders van zijn fiets getrapt en beroofd van zijn telefoon. De tweede straatroof vond iets voor middernacht plaats op de Hofstraat. Een half uur daarna, half één, werd een derde slachtoffer gemaakt op de Geldropseweg.
In alle gevallen reden de jonge daders op opvallende fietsen.

Twee weken geleden werd opnieuw aandacht besteed aan de zaak in Bureau Brabant. Toen zei de politie dat de daders vermoedelijk uit Stratum en Woensel kwamen.

Buit
De twee jongens zitten vast.
Een gedeelte van de buit van een van de drie berovingen is ontdekt bij een van de twee aangehouden verdachten.

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *