Liefhebbers kunnen eindelijk weer terecht bij cafetaria ’t Pleintje in Maaskantje voor een ‘Jos Brinkie’ of broodje bapao. Het welbekende frietkot uit New Kids is woensdagmiddag heropend. Klanten stromen langzaam binnen en zijn blij dat ze er weer terechtkunnen voor een vette hap.

De beroemde snackbar werd in januari gesloopt, tot grote teleurstelling van veel New Kids-fans. Inmiddels is ’t Pleintje volledig vernieuwd. Zaterdag mochten buurtbewoners al een kijkje nemen in de nieuwe zaak en vanaf nu is de friettent officieel open voor iedereen.

Fans die hopen een kipknots te bestellen worden helaas teleurgesteld. Die worden volgens eigenares Melissa van Hintum niet meer gemaakt. Maar daar lijkt vooralsnog niemand mee te zitten. Wél met het feit dat de New Kids-acteurs niet bij de opening aanwezig zijn. Sebastian en Robert zijn speciaal vanuit Duitsland komen rijden om bij de opening aanwezig te zijn, in de hoop een glimp van de sterren op te vangen. “Die horen er toch bij”, zegt Robert teleurgesteld.

’t Pleintje is met zijn tijd meegegaan. De nieuwe friettent heeft een restaurantgedeelte en afhaal.

In de vernieuwde friettent hangt een grote wandplaat van de oude versie, zodat iedereen er nog steeds mee op de foto kan. Het gemeentebordje ‘Maaskantje’ hangt er niet meer, maar volgens Melisse komt die er snel weer te hangen. Het plaatsnaambord is geliefd onder New Kids fans en wordt regelmatig gestolen. Maar daar heeft Melissa zich niet schuldig aan gemaakt. “Ik heb hem van de acteurs gekregen”, vertelt ze trots.

In deze video zie je hoe de friettent in januari werd gesloopt:

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *