De oorzaak van het ongeluk met de Stint in oss, waarbij in september 2018 vier kinderen omkwamen, is niet meer te achterhalen. Dat werd vrijdagochtend bekend. Het spoordrama dompelde de stad Oss destijds onder in diepe rouw. Een jaar later maakte Omroep Brabant een aantal reportages en portretten. Sommigen daarvan zien hieronder nog eens terug te zien.

Na het ongeluk kwamen Ossenaren, maar ook mensen van buiten de stad, naar het spoor. Zij brachten bloemen, brieven en knuffels mee, die al snel een zee vormden. Ook in de dagen die volgden, werd er samen gerouwd en stilgestaan bij de tragedie. Zo was er een indrukwekkend applaus voor hulpverleners en waren er spandoeken en fakkels bij voetbalclub TOP Oss.

Dana (8), Fleur (5), Kris (4) en Liva (4) stierven bij het ongeluk met de Stint. Dana en Liva waren zusjes. Hun oudere zus zat ook in de Stint en raakte zwaargewond. Een jaar later, tijdens een herdenking in Oss, hield de vader van de omgekomen zusjes een indringende toespraak..

De kinderen die omkwamen bij het ongeluk zaten op op basisschool de Korenaer. Sandra Beuving is van scholenstichting SAAM, waar die basisschool onder valt. Een jaar later vertelde ze hoe kinderen, ouders en leraren op de school verder moesten en gingen.

Enkele weken na het spoordrama werd er in theater De Lievekamp in Oss een samenkomst gehouden, waar nabestaanden en andere direct betrokken samenkwamen. De indrukwekkende bijeenkomst werd begeleid door ritueelbegeleider Gemma van Baasbank. Ook zij blikte een jaar later terug.

LEES OOK:

Spoordrama Oss: oorzaak nooit te achterhalen

Al vaker problemen met Stints van Okido, maar kinderdagverblijf valt niets te verwijten

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *