Hij twijfelde geen moment. Toen zijn buurvrouw hem waarschuwde dat er een ramkraak werd gepleegd op zijn winkel, stoof Jasper Toemen woensdagnacht naar naar zijn zaak. Daar stond hij in zijn onderbroek oog in oog met de inbrekers. Die gingen er vandoor met een auto vol drones. “Ik heb het portier van de auto nog opengetrokken en heb de bestuurder nog vier trappen kunnen geven. Maatje 45 op zijn gezicht. Toen reden ze weg.”

Bekijk hier de beelden van de ramkraak:

‘Ja, ik dacht: dan doe ik het goed ook!”, zegt Jasper over de trappen die hij een van de inbrekers nog kon geven. “En terecht, toch? Ik bleef half aan de auto hangen, maar ik had het portier vast. Dan kun je net wat meer kracht zetten.”

Jasper stond oog in oog met de ramkrakers, in deze video vertelt hij hierover:

‘Het duurde vijftien of twintig seconden’
Bang is hij naar eigen zeggen niet geweest. “Dat is de adrenaline, hè? Ik zat nog te denken: waarom had ik geen honkbalknuppel bij mijn deur gezet? Dan had ik hem van katoen kunnen geven. Maar dat is achteraf.”

Volgens Jasper waren de ramkrakers twee of drie getinte mannen. “Het duurde denk ik vijftien of twintig seconden. Ze zijn voor het hoogste segment drones gegaan. Daarvan hebben ze er een aantal meegenomen, maar we hebben gelukkig nog een voorraad over. Mensen kunnen dus gewoon naar de winkel komen en een drone kopen. Wij zijn echte Toemens, sinds halftien zijn we gewoon weer open.”

LEES OOK:

Pui aan gort gereden bij ramkraak op winkel in Oisterwijk

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *