Kermisexploitanten zijn boos op de gemeente Eindhoven. Ze snappen niet dat de gemeente en organisator Eindhoven247 Park Hilaria alsnog hebben geannuleerd. Ze zijn zo boos dat ze overwegen vrijdag te gaan demonstreren. CDA-raadslid Remco van Dooren steunt de kermisexploitanten. ”Dit evenement kan makkelijk coronaproof gemaakt worden.”

Waar ze willen demonstreren en met hoeveel exploitanten ze naar Eindhoven willen komen, wil de organisatie van de demonstratie nog niet bekendmaken.

De exploitanten vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente de stekker eruit heeft getrokken voor dit jaar. ‘’Ze hebben de draaiboeken toch al klaarliggen? Waarom kan Tilburg het wel binnen een paar weken regelen en de gemeente Eindhoven niet binnen ruim een maand. Ik snap dat niet’’, vertelt kermisman Frank Vale uit Bergen op Zoom.

Hij is boos en teleurgesteld in de gemeente. ‘’Wij willen draaien, we willen open zijn. Als een grote kermis als die van Eindhoven nu niet doorgaat, dan is het seizoen eigenlijk voorbij. Hier moeten we het van hebben.’’

Groot en ruim terrein
Vale denkt dat de kermis makkelijk door kan gaan, zelfs met de coronamaatregelen. ‘’Juist Park Hilaria. Het is een groot en ruim terrein waar je twee ingangen hebt. Zet bij die ingangen crowdcontrollers neer. Wordt het te druk? Dan gooi je het hek dicht.’’

CDA-raadslid Remco van Dooren denkt daar hetzelfde over. ”Ik hoop dat de gemeente nog een keer in gesprek gaat met de kermisexploitanten en dat ze er samen uitkomen.”

Zo zag Park Hilaria eruit in 2019:

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *