Tientallen boeren hebben zich donderdagavond verzameld op diverse plekken in Brabant om actie te voeren. Dat gebeurde na een oproep van Farmers Defence Force (FDF) die daarmee politiek Den Haag onder druk wil zetten.

Zo stonden ongeveer 35 tractoren geparkeerd bij het zwembad De Randoet in Made. Deze boeren zijn momenteel via de N285 onderweg naar het Chasséveld in Breda waar ze rond half tien zullen arriveren. Wat daar precies gaat gebeuren, is niet duidelijk. “We overleggen ter plekke over het hoe en wat”, zegt Kevin Buijs. Hij is een van de actievoerders die meedoet aan het protest.

Kamerdebat
Eerder riep FDF boeren op om naar Den Haag te rijden. Daar vindt donderdagavond een Kamerdebat plaats over maatregelen om de uitstoot van stikstof te verminderen. Het bestuur van FDF is in de Hofstad aanwezig, samen met ongeveer twintig boeren met trekkers. Ze staan luid toeterend bij een van de ingangen van het Binnenhof.

Minister Carola Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De manier waarop ze dat wil doen, stuit veehouders tegen de borst.

LEES OOK: Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan: ‘Gas erop’

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *