Coffeeshopketen The Grass Company is naar de voorzieningenrechter gestapt om te voorkomen dat de Tilburgse vestigingen aan de Spoorlaan en de Piusstraat maandag dicht moeten. De beide coffeeshops kunnen daardoor open blijven tot de rechter een uitspraak doet.

Politie, justitie en de gemeente hebben The Grass Company, opgericht door Johan van Laarhoven, al lang in het vizier. Begin maart kondigde burgemeester Theo Weterings nog aan dat hij de vergunning voor beide coffeeshops in zijn stad in wil trekken.

Er bestaat volgens hem een ernstig gevaar dat de shops gebruikt worden om strafbare feiten te plegen. Dat is volgens Weterings de conclusie van een rapport van het Landelijk Bureau Bibob dat integriteitsonderzoeken uitvoert.

Opgeschort
The Grass Company ging in beroep, maar ving bot. Beide shops zouden daardoor aanstaande maandag op slot moeten, maar door de gang naar de voorzieningenrechter is de sluiting dus voorlopig opgeschort.
Er is nog geen datum bepaald voor de behandeling van de zaak.

“We gaan het zien. Onze lijn is helder”, zei gemeentewoordvoerster Irma Galema woensdag. “We hopen op snelle duidelijkheid over de datum en zijn heel benieuwd wat de rechter ervan vindt.”

LEES OOK:

The Grass Company al jaren in vizier justitie, maar ook gemeente Tilburg heeft nu de jacht geopend

Johan van Laarhoven blijft vastzitten na hoger beroep

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *