Het slachtoffer van het dodelijke ongeluk, zondagmiddag met een zweefvliegtuig op Vliegbasis Gilze-Rijen, was een ervaren pilote. Dit zegt een woordvoerder van de Gilzer Luchtvaart Club (GLC) Illustrious, waarvan de vrouw lid was.

De zweefvliegvereniging is vrijwel dagelijks actief op de basis. Het slachtoffer is 37, komt uit Kaatsheuvel en had twee kinderen. Het is niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren.

Onderzoek naar oorzaak
Een spotter heeft van getuigen gehoord dat het toestel rond kwart voor een letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. Hij en andere vliegspotters hadden evenmin een idee van de oorzaak. De Koninklijke Marechaussee en de politie zijn een onderzoek begonnen om die boven te water te krijgen.

Een woordvoerster van Vliegbasis Eindhoven betreurt wat er is voorgevallen. Ze laat verder weten dat de crash bij de GLC Illustrious hard is aangekomen: “Dit raakt iedereen, dit slaat echt in.” Leden van de zweefvliegclub, die binnen een half uur van het bestuur te horen kregen dat er ‘een ernstig ongeluk’ was gebeurd, zijn bij elkaar gekomen in het clubhuis in Hulsel. Het ongeval is extra wrang, omdat de vereniging in 1945 werd opgericht en dus een jubileumjaar beleeft.

GLC Illustrious is een van de ‘gastverenigingen’ die geregeld gebruik maken van het militaire grondgebied. Op de vliegbasis zijn ook een modelvliegclub en de Traditiekamer Vliegbasis Gilze-Rijen gevestigd. Vrijwilligers van dit museum verzamelen, beheren en presenteren het luchtvaarthistorisch cultuurgoed uit de regio.

LEES OOK: Piloot verongelukt bij neerstorten van zweefvliegtuig op Vliegbasis Gilze-Rijen

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *