Een agent is vrijdag door een man op een agressieve manier lastiggevallen toen hij met zijn jonge gezin door het centrum van Tilburg liep. De vervelende man – volgens hoofdbestuurder Koen Simmers van de Nederlandse Politiebond gaat het om een vuurwapengevaarlijke crimineel – werd aangehouden, maar tot verontwaardiging van Simmers seponeerde het Openbaar Ministerie de zaak. “Niet bedreigend genoeg!”

Volgens de politie was dit niet de eerste keer dat de man zich vervelend gedroeg richting agenten. Hij viel eerder deze week meerdere keren politiemedewerkers lastig in een politiebureau, hij volgde een agent die klaar was met zijn dienst en hij viel agenten op straat lastig.

Seponeren
Vrijdag was de druppel, toen hij een agent die met zijn gezin – met jonge kinderen – door het centrum van Tilburg liep lange tijd intimideerde, hinderlijk volgde en bedreigde met fysiek geweld.

De man werd vervolgens door andere agenten aangehouden op het Pieter Vreedeplein en vastgezet. Maar tot verbazing van hoofdbestuurder Koen Simmers van de Nederlandse Politiebond seponeerde het OM de zaak. “Niet bedreigend genoeg… Ongelooflijk!” Maarten Brink, voorzitter van de ACP Zeeland-West-Brabant, reageert sprakeloos.

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *